Vandring & Cykling

Kultsjödalen på Västerbottens-sidan och Frostviken i Jämtland erbjuder fantastiska vandrings och cykelmöjligheter.

Uppe på Stekenjokk finns leder och stigar både för vandring och cykling och dessutom erbjuder Vildmarksvägens sträckning över Stekenjokk fantastisk landsvägscykling uppe på 876 meters höjd. Att få cykla mellan 3-4 m höga snövallar på våren är en upplevelse du inte ska missa om du gillar cykling och fjäll.

Utvecklingen av vandring och MTB-cykling i Stekenjokk-området, Södra Lappland och Norra Jämtland har varit explosionsartad och det jobbas hårt för att skapa leder utifrån nya behov.

Ge gärna oss, Vilhelmina Kommun och Strömsunds kommun tips, idéer och förslag på utvecklingen av Vandrings och MTB-leder.

Maila tips, idéer och förslag till:  info[@]stekenjokk.se

Landsvägscykling

Från vägöppningen i början av Juni till stängningningen i slutet av Oktober är Vildmarksvägen från Stalon till Gäddede fantastisk att cykla.

När vägen öppnar är det normalt att snöväggarna är 2-4 m höga och känslan att cykla på nylagd asfalt genom tunneln av snö är fabtastisk. Senare under säsongen och på hösten är dom storslagna vyerna och färgerna en fjällupplevelse utöver det vanliga.

MTB-karta Stekenjokk

Vilhelmina kommun har tagit fram en revideras MTB-karta.

Utvecklingen av MTB-cyklingen har gått extremt fort och det jobbas hårt med att markera upp leder och hitta nya ledalternativ. Du som MTB-cyklist får gärna hjälpa till och skicka tips, idéer och förslag till oss.

Maila:  info@stekenjokk.se


Vandringskarta

Här kan du ladda ned Vilhelmina kommuns vandringskarta.

Vill du ha en mer detaljerad karta är det AC 4 och Vilhelmina Terrängkarta-karta som gäller.